Blog

Een website zonder blog kan je natuurlijk geen website noemen. Hier vind je een overzicht van alle blogs die te vinden zijn op suikerziekte.nl. Pas je op dat je niet verdwaald raakt tussen alle blogs? ;)

Controlepoortjes voor diabetespaspoort
Team Suikerziekte

Dit moet je weten over een diabetespaspoort

Als je met het vliegtuig naar het buitenland gaat, zul je altijd met een paar zaken rekening moeten houden. Dat geldt met name voor je diabetesspullen en handbagage. Als je met handbagage reist gelden namelijk strikte regels.
Zilvervliesrijst is een product met complexe koolhydraten
Team Suikerziekte

Alles wat je moet weten over complexe koolhydraten

Heb jij je altijd al afgevraagd wat complexe koolhydraten zijn, of heb je er nog nooit van gehoord? Dan ben je in beide gevallen hier aan het goede adres! Het aantal nieuwe diëten is in de afgelopen tijd ontzettend toegenomen.
Insuline koeltas mee in rugzak op vakantie
Team Suikerziekte

Wat is de ideale insuline koeltas?

Als je als diabetespatiënt op reis gaat heb je natuurlijk wel gewoon je medicatie nodig. Om je insuline te vervoeren kun je een koeltas meenemen waarin je je insuline gekoeld kunt bewaren. Lees hieronder meer!
Onderzoeker doet onderzoek naar eilandjes van langerhans
Team Suikerziekte

Eilandjes van Langerhans

In het kort, hebben de eilandjes van Langerhans te maken met insuline. De eilandjes worden bij diabetespatiënten namelijk aangevallen door het afweersysteem.
HbA1C (Hemoglobine A1c) test voor het meten van de gemiddelde bloedsuikerspiegel
Team Suikerziekte

Alles wat je moet weten over HbA1C!

Heb je al wel eens van HbA1c (Hemoglobine A1c) gehoord? Voor het aanduiden van de gemiddelde waarde van je bloedsuikerspiegel worden meerdere termen gebruikt.
Melksuiker is een vorm van suiker die in melk zit
Team Suikerziekte

Wat je nog niet wist over melksuiker!

Volgens wetenschappers is melk gezond en verantwoordelijk voor onder andere het behoud van gezonde botten en spieren. Maar, wat zijn nou eigenlijk alle ingrediënten van melk? Wist jij bijvoorbeeld dat melk uit best veel suiker bestaat?
Rabarber bevat langzame koolhydraten
Team Suikerziekte

Langzame en snelle koolhydraten

Wist jij al dat ongeveer 50% van alle Nederlandse volwassenen overgewicht heeft? Dat zijn schrikbarende cijfers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen tegenwoordig een bewustere leefstijl aannemen.
Moeder en kind leren over diabetes mellitus de novo van dokter
Team Suikerziekte

Dit betekent diabetes mellitus de novo!

Het kan voorkomen dat als er bij jou of iemand die je kent diabetes wordt vastgesteld, de woorden 'diabetes de novo' voorbij komen. Hiermee wordt bedoeld dat voor het allereerst in jou familie de diagnose 'diabetes' wordt gesteld.
Kind gooit bal over met vader. Dit illustreert de erfelijkeheid van of de ziekte diabetes erfelijk is.
Team Suikerziekte

Is diabetes erfelijk?

Over het algemeen spelen de onderwerpen erfelijkheid en diabetes de grootste rol bij diabetes type 2. Je erft de ziekte zelf niet, maar je hebt wel meer kans om het te krijgen.
De beste manier om je bloedsuiker te prikken
Team Suikerziekte

Hoe kan je het beste je bloedsuiker prikken?

Als je diabetes hebt, moet je regelmatig je bloedsuiker prikken om te kijken of de glucosewaarden nog normaal zijn. Hieronder kun je lezen over hoe je nou het best je bloedsuiker kunt prikken.
Dokter test neuropathie op voet
Team Suikerziekte

Wat is Neuropathie?

Wanneer je diabetes hebt, heb je helaas automatisch meer kans op complicaties. Deze complicaties doen zich meestal na een aantal jaar voor als je bloedsuikerspiegel niet goed geregeld is.
Man vraagt zich af wat een normale bloedsuiker is
Team Suikerziekte

Wat is een normale bloedsuiker?

Voor ieder mens is een normale bloedsuiker erg belangrijk. Door suiker in je bloed krijgen alle cellen in je lichaam genoeg energie om te werken. Dat komt omdat bloed overal in je lichaam komt, en de suikers dus ook. Je cellen hebben…
Gezond eten bij prediabetes kan helpen
Team Suikerziekte

De voorfase van diabetes, prediabetes

Heb je het gevoel dat je last van diabetes hebt? In Nederland hebben ruim 800.000 mensen last van deze ziekte. De kans dat jij diabetes hebt (of krijgt), is dus ook aanwezig.
De effecten van kaneel bij diabetes onzeker
Team Suikerziekte

Hoe kaneel diabetes kan beïnvloeden

Tegenwoordig bestaan er veel onderzoeken naar het verband tussen kaneel en de bloedsuikerspiegel, deze hebben erg wisselende uitkomsten. Wees daarom voorzichtig met kaneelcapsules, kaneeltabletten en kaneelpillen!
Pasta bevat grote hoeveelheden geraffineerde koolhydraten
Team Suikerziekte

Geraffineerde koolhydraten

Koolhydraten zitten in bijna alle etenswaren die je je maar kunt bedenken. Het is daarbij echter wel belangrijk om onderscheid te maken in het soort koolhydraat. Je hebt bijvoorbeeld snelle koolhydraten, langzame koolhydraten, complexe…
Meisje is moe door insulineresistentie
Team Suikerziekte

Wat is insulineresistentie?

Je hebt ongetwijfeld wel eens van de term insuline gehoord. Weet jij exact wat de functie van insuline in het menselijk lichaam is? Insuline zorgt er in feite voor dat glucose beter opgenomen wordt in de cellen.
Mecca ramadan en diabetes
Team Suikerziekte

Diabetes en ramadan

Voor veel moslims is de ramadan de belangrijkste periode in het jaar. In deze periode is men aan het vasten. Dit betekent simpelweg dat men tussen zonsopkomst en zonsondergang niks eet en drinkt.
Voorbeeld van ontbijt gerecht uit pioppi dieet
Team Suikerziekte

Op zoek naar het Pioppi dieet?

Het aantal bestaande diëten is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. De stijgende lijn kan komen door hoe mensen zich bewuster worden van hun leefstijl en eetgewoonten. Ken je het Pioppi dieet al? Veel mensen zien namelijk in dat een…
Vakantie spullen bij diabetes en warm weer
Team Suikerziekte

Diabetes en warm weer

Zomer: heerlijk die warme zonnestralen op je huid, de hele dag door waterijsjes eten en watergevechten waar je ook kijkt! helaas kan het warme weer voor mensen met diabetes erg lastig zijn.
Mensen doen oefening door pijn in linkerzij en alvleesklier pijn
Team Suikerziekte

Alvleesklier pijn en pijn in linkerzij

Als je pijn in je linkerzij ervaart kan dat verschillende oorzaken hebben. Zo kan het te maken hebben met je alvleesklier, maar dat is lang niet altijd het geval. Ook zijn er verschillende soorten pijn die je kunt hebben in je linkerzij en…
Goede en slechte koolhydraten op een tafel met een broodtrommel
Team Suikerziekte

Goede en slechte koolhydraten

Stel, je zit lekker je bammetje kaas te eten of je bordje warm eten, ben jij je bewust van wat voor voedingsstoffen in dat eten zitten? Als je eet krijg je ongemerkt veel verschillende voedingsstoffen binnen.