Soorten diabetes

Al die verschillende vormen van diabetes kunnen soms best verwarrend zijn. En dan heeft elke vorm van diabetes vaak ook nog eens een andere oorzaak, leefstijl en behandeling. Pfff, het valt allemaal niet mee, maar als het goed is hebben wij hieronder alle soorten diabetes voor je beschreven!

Vrouw met diabetes insipidus moet vaak plassen en naar de wc
Team Suikerziekte

Diabetes insipidus

In tegenstelling tot alle andere varianten heeft diabetes insipidus eigenlijk niets met de alvleesklier te maken. Het heeft namelijk alles te maken met de nieren, hormonen en de waterhuishouding van het lichaam. Nieuwsgierig? Lees hier meer!
bloedsuiker van jong kind met diabetes type 1 wordt gemeten
Team Suikerziekte

Diabetes type 1

Altijd al willen weten wat diabetes type 1 precies inhoudt? Of hoe je diabetes type 1 krijgt en waarom? En misschien vraag je je wel af welke behandelingen er allemaal al bestaan voor type 1. Nou, al deze informatie en weetjes vindt je hieronder!
Vrouw met diabetes type 2 ouderdomssuiker verzorgt door hulp
Team Suikerziekte

Diabetes type 2

De meeste mensen kennen diabetes type 2 als 'ouderdomssuiker'. Helaas ligt de gemiddelde leeftijd van mensen met diabetes type 2 tegenwoordig steeds lager. Ben je benieuwd naar hoe het allemaal in elkaar zit? Lees hier meer over diabetes type 2!
Verpleegkundige doet verdovende zalf op hand van vrouw met diabetes type 3 Alzheimer
Team Suikerziekte

Diabetes type 3

Diabetes type 3? Wat is dat? Nou wij hebben het kleine beetje informatie voor je bij elkaar gesprokkeld en hier verzameld om je er iets over te vertellen! Lees verder om te ontdekken wat het precies inhoudt ;).
Vrouw met diabetes type 3c drinkt thee
Team Suikerziekte

Diabetes type 3c

Heb jij wel eens van diabetes type 3c gehoord? Wij hebben speciaal over deze vrij onbekende variant wat informatie verzameld, zoals wat het inhoudt, wat de symptomen zijn en hoe je type 3c precies behandelt! Lees hieronder meer.
Vrouw met lada diabetes pakt groente
Team Suikerziekte

LADA diabetes

De kans is zeer zeker aanwezig dat je iemand kent die last heeft van (een vorm van) diabetes. Het is namelijk een best veelvoorkomende ziekte. Er is alleen ook een behoorlijk grote kans dat je van een ander niet eens weet dat diegene aan diabetes…
gehoorapparaat bij vrouw op leeftijd met MIDD
Team Suikerziekte

MIDD

Heel veel mensen kennen 'suikerziekte' als diabetes type 1 of type 2. Maar behalve deze types van diabetes zijn er nog veel meer. In dit artikel kan je lezen over de veel zeldzamere variant diabetes type MIDD.
Meisje met mody prikt voor bloedsuiker
Team Suikerziekte

MODY

In de wereld van diabetes zijn daarnaast ook meerdere types te onderscheiden. Een van de zeldzame varianten is mody diabetes. Dit is een vorm van diabetes die meestal pas op een latere leeftijd aan het licht komt.
Baby met neonatale diabetes slaapt
Team Suikerziekte

Neonatale diabetes

De afgelopen jaren is het voedingspatroon van veel Nederlanders nogal vaak in het nieuws geweest. Er wordt veel nadruk gelegd op dat we met z'n allen gezonder moeten gaan eten.
Zwangere vrouw met zwangerschapsdiabetes bezoekt arts
Team Suikerziekte

Zwangerschapsdiabetes

Volgens velen is niks zo mooi als het krijgen van een kindje. Jou kindje is in feite jouw nalatenschap aan de wereld, kinderen zijn je alles en een kind is verantwoordelijk voor het geluk in je leven.