Informeel gezellig omgaan met diabetes

Waarom suikerziekte.nl?

Wanneer je een beetje rondkijkt op het internet, kom je overal websites tegen waar wordt gesproken over diabetes. Maar waarom zijn deze websites altijd zo serieus en ‘onbereikbaar’ als je iets kwijt wilt of misschien wel vragen hebt? Daarvoor is suikerziekte.nl! Hier proberen wij (Jennifer en Joey) op een laagdrempelige manier informatie, tips & tricks en gespreksstof onder iedereen te verspreiden. Een persoonlijk en luchtig artikel is toch veel leuker om te lezen, dan zo’n enorm serieus artikel? Er hangt een formele en serieuze sfeer om diabetes. Sommige mensen zullen het dan ook niet eens zijn met de naam van deze website. Suikerziekte geeft in de ogen van sommigen een verkeerd beeld van wat diabetes is.

Juist om de sleur van serieuze en informatieve verhalen te doorbreken en mensen aan het denken te zetten over wat er echt toe doet, hebben wij gekozen voor de enigszins cynische naam suikerziekte.nl. Gebruikt iemand het woord suikerziekte? Bedenk dan wat er echt toe doet; de bedoeling is in ieder geval veelal goed. Richt je niet op welke naam iemand het beestje geeft, richt je gewoon op het beestje!

Mijn opa (de opa van Joey) gebruikt altijd het woord suikerziekte in plaats van diabetes, maar dat vind ik niet erg. Dat hij interesse toont en tijd en moeite steekt om te begrijpen wat Jennifer doormaakt is mij veel waardevoller, dan dat hij de naam diabetes gebruikt in plaats van suikerziekte.

Ons doel

Iedere persoon die zich (verder) heeft verdiept in diabetes, draagt bij aan het doel van suikerziekte.nl. Ons doel is om iedereen die iets wilt weten over diabetes, of zijn/haar verhaal of vragen kwijt wilt over diabetes, te helpen. Natuurlijk zouden wij diabetes ook zien verdwijnen, maar hiervoor zijn veel verschillende stappen nodig. Suikerziekte.nl richt zich op de stap om mensen bewust te maken en het leven van diabeten wat eenvoudiger en misschien wel leuker te maken.

Vrouw met diabetes type 2 ouderdomssuiker verzorgt door hulp

Diabetes type 2

De meeste mensen kennen diabetes type 2 als 'ouderdomssuiker'. Helaas ligt de gemiddelde leeftijd van mensen met diabetes type 2 tegenwoordig steeds lager. Ben je benieuwd naar hoe het allemaal in…

Vrouw met diabetes type 3c drinkt thee

Diabetes type 3c

Heb jij wel eens van diabetes type 3c gehoord? Wij hebben speciaal over deze vrij onbekende variant wat informatie verzameld, zoals wat het inhoudt, wat de symptomen zijn en hoe je type 3c precies…

Baby met neonatale diabetes slaapt

Neonatale diabetes

De afgelopen jaren is het voedingspatroon van veel Nederlanders nogal vaak in het nieuws geweest. Er wordt veel nadruk gelegd op dat we met z'n allen gezonder moeten gaan eten.